<< Back

Question With Answer Current Affairs

Question With Answer Current Affairs


1. The world’s first ATM was turned into gold recently for celebration of its 50th anniversary. In which place it is located ?
(a) North London
(b) South London
(c )East London
(d) West London

Ans.   A 

2. Prime Minister Narendra Modi visited Portugal recently as the first leg of his three-nation tour before heading for United State and The Netherlands . This is the second visit by an Indian Prime Minister to Portugal . Name that Prime Minister who visited Portugal for first time ?
(a) Manmohan Singh 
(b) Atal Bihari Vajpayee
(c )Jawaharlal Nehru
(d) HD Devagowda

Ans. B 

3. What did Prime Minister Modi give to President Trump in his recent visit to the USA ?
(a) commemorative postal stamp
(b) Hand-woven shawis
(c ) Both
(d )None of the above 

Ans. C 

4. India recently issued a Joint Statement title ‘Prosperity Through Partnership . The joint Statement is along with which country ?
(a) The USA
(b) Canada
(c ) Portugal
(d) Russia

Ans. A 

5. Who won the ninth Halle Open title recently held in Hall , North 
(a) Roger Federer 
(b) Alexander Zverev 
(c )Mischa Zverev 
(d) None of these

Ans. A 

6. Who has taken over as President of the International Economic Association (IEA) recently ?
(a) Ravi Kanbur
(b) Kaushik Basu
(c ) Amartya Sen
(d) Joseph Stiglitz

Ans. B 

7. Who has been chosen as the ambassador of the Indian Film Festival of Melbourne (IFFM) for 2017 ? 
(a) Priyanka Chopra
(b) Vidhya Balan
(c )Sonam Kapoor
(d) Kangana Ranaut 

Ans. B 

8. Which city has been crowned with the prestigious ‘the World Book Capital ‘ for 2019 by UNESCO ?
(a) Wroclaw
(b) Conakry
(c ) Athens
(d) Sharjah

Ans. D 

9. Who broke the 300 m world record at the Ostrava Golden Spike recently ?
(a) Wayde van Niekerk
(b) Michael Johnson
(c )Usain Bolt 
(d) None of these 

Ans. A 

10. Indian-American Krishna R Urs appointed as the new US Ambassador by US President Donald Trump to which country ?
(a) Peru
(b) Mexico
(c )Brazil
(d) Chile 

Ans. A 

For More Question With Answer Current Affairs - Click Here

Leave a comment

      Refresh
Back to Top

Enter Your Details for Feedback


      Refresh