<< Back

Question With Answer Bank PO (Genral Awareness)

Question With Answer Bank PO
 

1. Recently RBI revamped Priority Sector Lending (PSL) norms. It has set the PSL target for domestic banks.
 
(1) 35%
(2) 40%
(3) 45%
(4) 50%
(5) None of these
 
Answer: 2
 
2. Recently who has been chosen as the new attorney general of America?
 
(1) Vemer Flower
(2) Loretta Lynch
(3) Lynne Doughtie
(4) Kathei Maxwell
(5) None of these
 
Answer: 2
 
3. In which of the following states world's largest telecom tower company Indus Towers announced to set up 1,000 new telecom towers?
 
(1) Gujarat and Punjab
(2) Punjab and Haryana
(3) Haryana and Gujarat
(4) Maharashtra and Gujarat
(5) None of these
 
Answer: 2
 
4. How many awards have been won by film "Haider" at the International Indian Film Academy (UFA) technical awards?
 
(1) Four
(2) Five
(3) Six
(4) Seven
(5) Eight
 
Answer: 3
 
5. Name the Indian-American who was swom-in as the U.S. Surgeon General, recently.
 
(1) Kumar Deep
(2) Deepak Raj
(3) Sudarshan Rao
(4) Vivek Murthy
(5) None of these
 
Answer: 4
 
6. Which country will host the Indigenous Peoples World Games, organised for the first time?
 
(1) France
(2) Germany
(3) Japan
(4) Brazil
(5) None of these
 
Answer: 4
 
7. Who will spearhead the Indian challenge in the World Table Tennis Championship (WTTC)?
 
(1) Chetan Baboor
(2) Anthony Amalraj
(3) Achanta Sharath Kamal
(4) Ranjit Singh Gujjar
(5) None of these
 
Answer: 3
 
8. At which of the following places the Asia Africa Summit was held?
 
(1) Jakarta
(2)Beijing
(3) New Delhi
(4) Paris
(5) None of these
 
Answer: 1
 
9. Recently the Union Cabinet gave its approval for signing of a shipping agreement between India and
 
(1) Saudi Arabia 
(2) Nepal
(3) Iran
(4) Jordan
(5) None of these
 
Answer: 4
 
10. Global Accounting company elected company veteran Lynne Doughtie as its Chief Executive Officer (CEO) and Chairman.
 
(1) Next Olive
(2) Ernst & Young Global Limited
(3) Deloitte
(4) KPMO
(5) None of these
 
Answer: 4
 
11. Who has been bestowed with 'Outstanding Service Award' by the National University of Singapore (NUS)?
 
(1) Gopinath Pillai 
(2) Vasundhara Raje
(3) T. Subramaniam 
(4) Harshit Gaur 
(5) None of these
 
Answer: 1
 
12. From which of the following countries the Indian Air Force received the first two upgraded Mirage-2000 aircrafts, recently?
 
(1) America
(2) France 
(3) Japan
(4) Germany
(5) None of these
 
Answer: 2
 
13. Which country will host the FIFA Club World Cup in the year 2016?
 
(1) India
(2) France 
(3) America
(4) Japan
(5) None of these
 
Answer: 4
 
14. What is the rank of India on the Global Happiness Index 2015?
 
(1) 100th
(2) 117th
(3) 120th
(4) 129th
(5) 130th
 
Answer: 2
 
15. Recently Anil Ambani led Reliance Group has signeda pact with Samsung. Samsung is a …….company.
 
(1) Korean
(2) American 
(3) Japanese
(4) Italian
(5) None of these
 
Answer: 1
 
16. How man y agreements were signed between India and Sri Lanka during Narendra Modi's visit to Sri Lanka?
 
(1) Four
(2) Two
(3) Three
(4) Six
(5) Eight
 
Answer: 1
 
17. Recently the Reserve Bank of India has entered a currency swap agreement with the central bank of Sri Lanka.
 
(1) $1.5 billion 
(2) $1.8 billion 
(3) $2.7 billion 
(4) $2.2 billion 
(5) $3.5 billion
 
Answer: 1
 
18. With which bank the Indian Army signed a Memorandum of Understanding (MoU) on the Defence Salary Package?
 
(1) ICICI Bank 
(2) HDFC Bank 
(3) Indian Bank
(4) SBI
(5) PNB
 
Answer: 2
 
19. Recently Ganasen Reddy, an Indian-origin……..educator, was awarded with KwaZulu-Natal 2015 National Teachers Awards at the annual National Teaching Awards held in Johannesburg.
 
(1) South African
(2) North American
(3) Australian
(4) Brazilian
(5) None of these
 
Answer: 1
 
20. Which University has again topped in World Reputation Rankings 2015 published by Times Higher Education?
 
(1) California University
(2) University of China
(3) University of Oxford
(4) University of Cambridge
(5) Harvard University
 
Answer: 5
 
For More Question With Answer Bank PO - Click Here
 

Leave a comment

      Refresh
Back to Top

Enter Your Details for Feedback